Saturday, January 25, 2014

Resipi Ketam Kulit Lembut celup tepung

Salah satu resipi untuk menikmati keenakan serta kelazatan ketam kulit lembut adalah celup tepung / tempura. Yang paling best biler makan ketam ni, x perlu risau pasal tercekik kulit ketam / tangan luka... semua sekali boleh makan dengan hati yang tenang ! bawah ini, saya sediakan resipi  bagi memudahkan tuan / puan menyediakan masakan nie :-

Bahan-Bahan :-

-Tepung gandum secukupnya
-sebiji telur
-sedikit garam

Cara-cara :-

1. Bersihkan ketam dengan membuang kantung tahi ketam
2. Pukul telur bersama garam
3. celup ketam ke dalam adunan telur
4. kemudian celup pula ke dalam tepung
5. goreng seperti biasa sehingga garing / masak

p/s : Boleh juga menggunakan tepung ayam goreng  / tempura

Selamat menjamu selera !!!

  
K e t a m  K u l i t  L e m b u t
http://softshellcrabkl.blogspot.com
Facebook  : ketam kulit lembut
Instagram : softshellcrabkl
Email         : softshellcrab84@gmail.com


No comments:

Post a Comment